Wednesday, January 21, 2015

New Sand Access at 2nd Lot

The new sand dune at 2nd parking lot

Greetings Sloat Restorationists,

The sand replenishment work at the south parking lot is complete. According to SFPUC 30,000 cubic yards of sand were used at a cost of $400,000.  Work to stabilize the sand from the wind is slated to occur in the near future.

The Surfrider Foundation would like to emphasize that the current project is not the long term, sustainable solution for Sloat area erosion.  That plan is currently under design by the San Francisco Planning and Urban Research (SPUR)’s Ocean Beach Master Plan.

However, the action will bring important benefits.  Chiefly, the sand will create temporary safe access to the beach for the southern parking lot.  Presently, the only way to get to the beach at the south lot is to scale down an eroding mixture of rock and concrete debris.  Temporary improvements such as this are welcome since it will be several years until a long term sustainable plan can be constructed.  

No comments:

Post a Comment